Centru de hipoterapie în Pantelimon

Dna-Anca-BilbaContinuând seria de articole în care am avut-o în prim-plan pe hipoterapeutul Anca Bîlbă, în acest articol ne va vorbi despre motivația deschiderii, pe lângă centrul de hipoterapie din Constanța, a unui  centru de hipoterapie în Pantelimon, dar și despre planurile dânsei de viitor.

Numărul mare de copii care veneau din toată țara, faptul că părinții plăteau pe drum și pe cazare  mult mai mulți bani decât costau ședințele de terapie m-au motivat să deschid un centru de   hipoterapie în localitatea Pantelimon, județul Ilfov.
În Constanța nu este practic un centru de hipoterapie. Acolo am desfășurat această activitate în  urma semnării unui acord de colaborare ca parteneri în cadrul lucrării de studii doctorale. Acolo  îmi doresc să continue acestă activitate pentru binele copiilor cu dizabilități din județul  Constanța,  pentru că și ei au dreptul, ca și copiii tipici să se bucure de mai mult, să aibă unde să  meargă să desfășoare activități plăcute și diferite de cele pe care le desfășoara la școală sau în centrele de recuperare.
Mi-am dorit un centru așa cum am văzut în SUA și sper să reușesc să-l fac. Am găsit înțelegere și susținere la o asociație din București, asociație care este patronată de centrul din Elveția unde am început pregătirea în domeniul hipoterapiei. În localitatea Pantelimon, la Asociația Prietenia, am deschis acest centru, care sper ca în timp să devină o clinică de recuperare după modelul celei din Statele Unite.

Planuri de viitor? Aș vrea doar să muncesc, să fiu alături de cai, să văd zambetele copiilor și mulțumirea din ochii părinților, dar cred că mai am ceva de muncă până atunci. Pentru moment îmi doresc să termin lucrarea de doctorat, să pot acredita un curs prin care să pot transmite din cunoștințele și experiența dobândită în acești ani, să contribui la recunoașterea hipoterapiei ca metodă de recuperare a copiilor cu dizabilități.

Date de contact:

Adresa: Strada Sfântul Gheorghe 46, Pantelimon 077145

Telefon: Anca Bîlbă 0745 334 040

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *