Centrul de echitaţie Diana din Râşnov, jud. Braşov

Ferma montană de cai situată la intrarea spre cheile Râşnoavei s-a născut dintr-o pasiune profundă şi de nestăvilit pentru cai. Pentru proprietarul centrului de echitatie Diana, Dr. Ducar Gheorghe Constantin caii sunt consideraţi drept membrii familiei şi sunt trataţi în mod egal cu oameni. El a reuşit să insufle această dragoste şi soţiei şi altor membri ai familiei, alături de care munceşte. Ferma este un adevărat refugiu de lumea zgomotoasă şi de lipsa de natură. Aici caii sunt numiţi “drăguţi”şi sunt consideraţi fiinţe blânde şi harnice, ce trebuie respectate.

Medic veterinar de renume al zonei, Dl. Ducar, de-a lungul anilor, şi-a realizat visul lui îndrăgit, acela de a oferi nu numai clienţilor, dar şi cailor cazare confortabilă la fermă. Numărul cailor a crescut de la an la an ajungându-se la peste 60 de “membri ai familiei”. Caii sunt din rasele lipiţan, friesian, andaluz, cal de sport  românesc, arab, semigreu românesc şi meţişii acestora, iar poneii din rasa Shetland şi Minishetland.

În achiziţionarea cailor se ia în considerare şi paleta de rase de sport, muncă şi de agrement, pentru satisfacerea nevoilor atât sportivilor cât şi celor care vin pentru a se simţii bine în compania cailor.

Caii de la ferma montană Diana au jucat în mai multe filme istorice cum ar fi “Dacii”, “Columna”,”Mihai Viteazul”, “Haiducii lui şapte cai”, " Inima de Ţigan", etc. şi sunt participanţii frecvenţi ai spectacolelor medievale din Braşov precum şi ai festivalelor ecvestre de la Râşnov.

Centrul de echitaţie oferă a gamă largă de activităţi ecvestre. Sunt foarte populare excursiile în grup-călare pe teren variat în Cheile Râşnoavei către Trei Brazi-Predeal (3 ore dus-întors) cu însoţitor, plimbări cu atelaje, cu căruţă şi cu sanie şi cursuri de echitaţie pentru începători. Vara organizează tabere ecvestre pentru copii. Tot de aici se pot închiria trăsuri pentru nunţi şi pentru diferite evenimente, festivaluri şi târguri rurale.

Ferma de asemenea oferă pensiune de cai cu hrană, îngrijire, antrenament şi tratamente, pentru proprietarii ce nu deţin adăposturi. Caii sunt blânzi, răspund foarte bine la comenzi. Tot aici se poate obţine consiliere pentru achiziţionarea unui cal.

Servicii
Şedinţa echitaţie: 60.00 Lei/oră, didactica 45 min
La 9 şedinţe plătite, a 10-a este gratuită.
Atelaje compuse din 2 cai + (căruţă, docar, trăsură) + vizitiu: 238.00 Lei/oră
Sanie trasă de cai: 238.00 Lei/oră
Pensiune pentru cai: 200 Euro/lună

Contact:
Ducar Cristina/Ducar Gheorghe Constantin
Telefon:
0744489257, 0745076280
Râşnov, jud. Braşov
E-mail:
crisducar71@yahoo.com
Web:
www.pecailarasnov.ro
Facebook: https://www.facebook.com/centruldeechitatie.diana?fref=ts

Sursa pozelor:  http://www.pecailarasnov.ro/galerie.htm
Harta:

7 pensieri su “Centrul de echitaţie Diana din Râşnov, jud. Braşov

  • Cristina Ducar dice:

   Armasar pur sange arab 11 ani provenienta Babolna Ungaria,balan, antrenat pentru calarie, bun reproducator, din linia lui Amurat II,pret 3500 euro si doua fiice ale lui 3 ani roaiba si 2 ani piersicie din mama Nedjari IX -70 provenienta Herghelia Mangalia neantrenate pret 2500 euro/cap.
   Tel.Dr.Ducar Constantin 0745076280

 1. Mateescu Radu dice:

  Buna ziua,

  Am o casa de vacanta in judetul Sibiu si 3 nepotele de 6,8,si 10 ani. As vrea sa pot inchiria niste caluti pentru ca ele sa faca plimbari prin imprejurimile casei. Oferiti astfel de oportunitati? As inchiria 2 caluti si un ponei pentru 2 saptamani, de exemplu.
  Multumesc,
  Radu Mateescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *