Centrul Sportiv Ecvestru Elixir-Zar, Voineşti, jud. Iaşi


Centrul ecvestru Elixir-Zar are baza sportivă în localitatea Voineşti, la 12 km de Iaşi.  Acesta se adresează tuturor iubitorilor de cai şi celor care iubesc acest sport. Clubul Sportiv poartă numele celui mai bun cal de curse din România, ELIXIR şi tatăl primului cal, NEAGU, al antrenoarei Simona Măgureanu, fosta campioană naţională (1992) şi instructor de echitaţie al clubului, iar Zar vine de la numele primului cal al clubului.

Centrul a fost înfiinţat în anul 2012, iar gândul de a înfiinţa o bază hipică a pornit de la dorinţa unei fetiţei, Raluca, de a avea un cal. La dorinţa fetiţei s-au alăturat şi alţi proprietari de cai, care au dus la concluzia că şi în oraşul Iasi, acest sport trebuie promovat, unde iubitorii de cai pot veni să se antreneze sau pur şi simplu să se relaxeze departe de agitaţia oraşului. Baza hipică a fost ridicată şi cu gândul de a oferi cailor proprii sau aflaţi în regim de pensiune, cât şi iubitorilor de echitaţie, cele mai bune condiţii de antrenament. “Avem copil la grădiniţă”– spune mama Ralucăi despre cal, fiind în acelaşi timp foarte mândră că fiica ei a ales un hobby atât de nobil. Însă este conştientă şi de faptul că plata pentru pensiune, mâncare, suplimente, medic veterinar, echipamente, şi nu în ultimul rând răspunderea faţă de animal, înseamnă un alt membru al familiei pentru ei.

În prezent centrul dispune de un grajd ce are 19 boxe, în 11 dintre acestea caii au acces la padocuri exterioare, iar celelalte 8 boxe au acces doar in interior. Condiţiile sunt de 5 "potcoave". Clubul sportiv oferă posibilitatea proprietarilor de cai să işi cazeze caii în regim de pensiune, acesta ocupându-se de tot ceea ce le este necesar acestora, hrană, apă, igienizare, duşuri, potcovit, antrenament zilnic. Momentan dispune de un efectiv de 12 cai din rasa Pur Sânge Englez, Oldenburg, Friesian, Selle Francais, C.S.R. şi doi ponei.

Manejul exterior este unul dintre cele mai mari din ţară, are 1700 de metrii pătraţi. Pentru viitor clubul  propune să investească într-un manej interior ce va putea fi folosit atunci când condiţiile atmosferice nu permit antrenamentul în aer liber.

Clubul organizează şedinte de hipoterapie şi are contract cu Univ. de Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad, oferind practicanţilor logistică şi loc de practică, şi primind în schimb  asistenţă medicală.

Servicii
Pensiune de cal cu antrenament         400.00 euro/lună
Şedinţă de echitaţie, o oră                   50.00 lei/pers
Abonament de 10 şedinţe                   450.00 lei/pers
Proprietarul calului de sport ţinut în pensiune la centrul de echitaţie beneficiază de 10 şedinţe  gratuite.

Contact
Centrul Sportiv Ecvestru Elixir-Zar,
DJ248A, Voineşti, jud. Iaşi
Simona
Măgureanu
Telefon: +40 758 954 431/+40 744 266 428
E-mail:
contact@elixir-zar.ro
Facebook: https://www.facebook.com/elixir.echitatie?fref=ts
Web: www.elixir-zar.ro

Sursă poze: https://www.facebook.com/elixir.echitatie?fref=ts şi echipa Equitana.

2 pensieri su “Centrul Sportiv Ecvestru Elixir-Zar, Voineşti, jud. Iaşi

  1. Dani dice:

    Locatia centrului este frumoasa, caii sunt exceptionali, bine ingrijiti, bine instruiti, o placere si numai sa te uiti la ei. Acestea sunt plusurile centrului pe care le-am observat. Lucrurile care nu ma incurajeaza sa revin este atitudinea personalului, in special a proprietarei ( sper ca am identificat-o bine), fata de persoanele doritoare sa invete echitatie, dar nu neaparat pentru perfomanta, ci pentru placerea personala. Atata timp cat platesc sedintele de echitatie ( care nu dureaza o ora, asa cum este mentionat, nici macar 45min – ci undeva la 35 min) ma astept la o atitudine mai deschisa si mai politicoasa (nici acum nu stiu cum o cheama pe doamna respectiva pentru ca nu a avut bunavointa sa se prezinte). Nu stiu, poate am parerea gresita ca un om care lucreaza cu animale – cu cai in special, ar trebui sa fie mai senin si mai incurajator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *