Club Ecvestru Transilvania, Șelimbăr, jud. Sibiu

La numai 6 km de Sibiu, către direcția Vâlcea-Brașov, în anul 2014, am deschis porțile unui centru ecvestru pentru toți iubitorii de cai. Clubul dispune de un grajd întins pe o suprafață de 726 mp, amenajat cu 41 de boxe cu dotări moderne, 2 spații interioare  de spălat caii și 2 spații exterioare  de spălat prevăzute cu apă caldă și cu uscător. Manejul acoperit se întinde pe o suprafață de 25x60mp și a fost realizat cu suport din cauciuc cu inserție de nisip și textil. Cele 2 terenuri exterioare aferente clubului, se întind pe o suprafață de 8000mp (gazon), respectiv 3600mp (nisip). Parterul de 150 mp este dotat cu o șelărie, vestiare pentru călăreți și grupuri sanitare.
Club Ecvestru Transilvania dispune de un fânar propriu cu o capacitate de 150t de furaj uscat, 3 silozuri pentru cereale cu o capacitate de 36t și o hală depozit pentru utilaje.

Activitatea ecvestră pe care o desfășurăm în cadrul centrului nostru se adresează atât copiilor, cât și adulților ce doresc practicarea echitației fie la nivel de hobby, fie la nivel de performanță sportivă.

Oferim ședinte de inițiere de tip școală (curățarea și harnașarea calului, antrenament călare la lonjă la nivel de pas, trap, galop, lucru la liber, pas, trap), ședinte la nivel avansat tip școală (pas, trap, lucru la galop la liber, sărituri, elemente de dresaj), dar și cursuri de inițiere tip agrement (pas, trap la coardă), plimbări în natură la pădure sau la câmp, având deschidere spre amândouă.

Ședintele de agrement și plimbările în natură pot dura de la 30 minute până la trasee de patru ore.

Plimbările de 30-60 de minute se efectuează cu adulți și copii neinițiați, în pas, însoțiți pedestru de către un instructor. Ieșirile mai lungi de 60 de minute, pe cadențe de pas și trap, vor avea însoțitor călare și necesită câteva noțiuni de bază ale echitației (oprirea și întoarcerea calului, trap săltat). Noțiunile de bază se pot forma în câteva ședințe de manej atât prin regim școală, cât și prin regim agrement de 30 de minute.

Contact

Adresa: Parcul industrial Șelimbăr, DN1 km301+100, Șelimbăr, județul Sibiu

Telefon: 0743872000

Email: cae.sibiu@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/clubecvestru/

Sursă foto: Club Ecvestru Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *