Colaboratori

Federația Ecvestră Română

„După pata albă lăsată în istoria călăriei noastre, ca urmare a Războiului, 1947 reprezintă anul renașterii acestei discipline, care reputase până în acel moment numeroase succese de prestigiu internațional. La 17 ianuarie 1947, ziarul „Sportul popular” publică articolul cu titlu „Pe linia traditională a călăreților-Sportul equestru renaște într-un spirit nou”, semnat de regretatul gazetar Victor Bănciulescu, unul dintre cei care va sprijinii cu consecvență eforturile călăreților de a reveni la linia de plutire.

Se încearcă reînvierea cluburilor hipice și, poate,crearea altora rurale. Cu singurul scop de a face practica ecvestră posibilă pentru toata lumea. Pe asemenea baze solide renașterea acestui sport nu poate întârzia….

Data de 13 februarie 1947, este  ziua în care se reînființează Federația Ecvestră  Română….La 2 iulie 1957 apare „Hotărârea Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român și a Consiliului de Miniștrii al Republicii Populare Române" care aduce o nouă organizare a mișcării de cultură fizică și sport din Republica Populară Române. Printre măsurile adoptate cu acest prilej, conform articolului 5, Comisiile Centrale pe ramuri de sport revin la structura de federații sportive.

Mai multe detalii găsiți aici

Transylvania Horse Show

‘’ Transylvania Horse Show este un proiect născut în urmă cu 7 ani într-o perioadă în care în România se organizau foarte puține competiții hipice și, timp de câteva ediții, a fost singurul eveniment hipic internațional  din România.Logo

A convinge un participant străin să vină în România în vecinatatea unui sat cu 200 de locuitori, fără drumuri asfaltate, fără semnal pe rețelele de telefonie mobilă și a convinge un spectator să vină să urmărească un concurs hipic păreau doar începutul unui lung  șir de provocări .

Energia și experiența echipei de organizare, suportul pe termen lung al câtorva sponsori, un numar mare de voluntari din multiple categorii de vârstă și tipuri de pregătire profesională , sprijinul autorităților au adus evenimentului un renume care a depășit cu mult granițele țării.”

Mai multe detalii găsiți aici

Erdélyilovas.ro

Erdelyi Lovas

Este primul portal specializat pe echitație în limba maghiară din Ardeal, scopul principal fiind promovarea evenimentelor de echitație și a tradițiiilor ecvestre. Portalul a fost înființat în aprilie 2013 și de atunci, conform tematicii portalului, anunță evenimentele ecvestre din Ardeal. Portalul este coordonat de Lukács Lehel Elek, din Cristuru Secuiesc, județul Harghita.

Mai multi detalii găsiți aici

Programul Caii Romaniei

Programul Caii României

Din cele mai vechi timpuri oamenii au dresat caii cu ajutorul principiilor de dresaj natural, observându-le psihologia și modul de comportament în libertate.

Programul Caii României  își dorește să schimbe mentalitatea publicului român cu privire la caii crescuți în România, și să ofere o altă soluție la metodele clasice de dresaj al calului. Trebuie să conștientizăm că el poate deveni nu numai un vehicul care să ne poarte spre scopurile noastre, oricare ar fi acelea, ci și un partener și un prieten. Secretul comunicării cu calul este în fiecare dintre noi, trebuie doar să-l descoperim!

Dresajul natural este tehnica de a comunica cu calul folosindu-i modul lui de a gândi și de a acționa. Comportamentul unui cal ân libertate ne spune foarte mult despre acest aspect al naturii sale. Sunt câteva principii ale dresajului natural care sunt importante în această relație om-animal: respectul, responsabilitatea, răbdarea, relaxarea și reușita.

Mai multe detalii găsiți aici

MullerCraft- By hand for the soulmuller craft

MullerCraft înseamnă produse din piele naturală realizate 100% manual. Ceea ce este cu totul deosebit la MullerCraft este faptul că nu există piese în serii identice, ci fiecare produs este unic si perfect până la cea mai mica imperfecţiune.

Mai multe detalii găsiți aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *