7Cai lovastábor, Nămăiești, Argeș megye

Azokat a 7 és 18 év közötti gyerekeket, akik szeretnének közelebb kerülni a lovakhoz rusztikus, de ugyanakkor professzionális környezetben, ahol bizalom és inspiráció veszi körül, szívesen látjuk a 7cai lovastáborban, az Arges megyei Nămăiești-en. Az alapmegközelítés, hogy mind a lovasiskola szemszögéből, mind a vezetői elvek szemszögéből, a személyes fejlődés, a nonverbális kommunikáció nyitottsága, a gyors és hatékony döntéshozatali képesség, az állat megértésének képessége, de önmagában is az alapvető egyenlőség és a természet megismerése. Egy fedett és egy fedetlen karámban kezdjük a munkát, egy kör alakú és egy klasszikus 20*40 m-es, emellett szervezünk kirándulásokat a természetbe, a központ specialitása a lovas turizmus kezdőkkel.

 A táborban minden gyereknek meglesz a saját lova, amelyikkel naponta minimum 5 órát fog együtt tölteni, az utóbbi 5 év alapján levonhatjuk a következtetést, hogy a hét végére minden résztvevő elsajátítja a lovaglás alapjait elméletben és gyakorlatban is.

A táborozók betekintést nyernek a lovak napi ápolásába, a széna begyűjtésébe, a patkolásba, művész- és dokumentumfilmeket néznek lovakról, rajzolnak és zenét hallgatnak, este pedig hűsűlhetnek a Câmpulung Musceli medencében. A szállás 2-3 ágyas és saját fürdőszobás szobákba történik, az ételeket helyi természetes termékekből készítik.

Képességektől függően minimum két csoportban dolgozunk: kezdők és haladók vagy középhaladók.

Találkozunk vasárnap este, amikor tartunk egy technikai gyűlést, bemutatjuk a farmot, ismertetjük a szabályokat és elosztjuk a lovakat. Hétfő, kedd, szerda, csütörtök és pénteken meegközelítőleg ugyanazzal a programmal dolgozunk: 9-kor reggeli, 10-13 óra között a lovakkal dolgozunk, 13-14:30 között ebéd és pihenő, 14:30 és 17:30 között a lovakkal dolgozunk, és 18 órától vacsora. Pénteken a vasora után elválunk. 

Költség: 250 euró/ résztvevő

FIGYELEM: Összesen 5 alkalommal szervezünk tábort a nyár folyamán, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő időpontot: június 23-28., július 7-12., július 21-26., augusztus 4-9., augusztuss 18-23. A hely foglalásakor szükséges 100 euró előleg befizetése.

A résztvevőknek mindig segít minimum 2 személy, akik pedagógia végzettséggel rendelkeznek, valamint a Román Lovas Szövetség által is el vannak ismerve. A táborozó helyen van wifi kapcsolat és telefonhálózati lefedettség, 5 km távolságra van Câmpulung Musceltől, 140 km-re Bukaresttől, 70 km-re Târgoviștetől, Piteștitől, Râmnicu Vâlceatól, Brassótól.

Kapcsolat:

Email: mosescu_dan@yahoo.ro

Facebook: https://www.facebook.com/pg/7cai.muscel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *