A lovak gondozása ősszel

A lovaknak mindig szükségük van a törődésre, az ápolásra, különös odafigyelést igényelve az évszakok váltakozásának idején. A hőmérséklet változása befolyásolja, hogy miként lovagolunk, és miként ápoljuk lovunkat. Ezalatt azt értve, hogy tisztában vagyunk, hogy a hőmérséklet változása miként hat a lovakra, így annak megfelelően gondozzuk az ősz és a tél idején.

Ahogy beköszönt az ősz az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni:

  1. Táplálkozás

Attól függően, hogy milyen vidéken élünk, fogy a takarmány, ezért el kell kezdeni a szénával való táplálást. Meg kell győződni, hogy elegendő széna van, és fontos, hogy ne legyen poros, koszos. Az ősz az az időszak, mikor újra el kell kezdeni az Omega 3 zsírsav, az E-vitamin, az A-vitamin és egyéb tápanyagok adagolását.

Óvatosnak kell lenni a levelek és a makk fogyasztásával. A lovak szeretik a makkot, de ez gyomorproblémákat okozhat. Ezért figyelni kell, hogy hol legel a ló, hogy kevés makkot tudjon enni, vagy egyáltalán ne.

  1. Víz és hidratálás

Az idő lehülésével a lovak kevesebb vizet isznak. Annak érdekében, hogy biztosak legyünk a hidratáltságukban, elektrolitokat kell a vízükhöz adni. Fontos naponta ellenőrizni az itatókat, hogy működnek-e és a lovak tudnak-e inni.

  1. Edzések

Az ősz csodálatos lehetőséget nyújt a lovaglásra, köszönhetően a hüvősebb időnek és az egyre kevesebb bogárnak. Szokás szerint ősszel lejár a versenyszezon, az edzésprogramot fokozatosan kell csökkenteni, és egy új edzéstervet bevezetni, hogy a versenyszezonon kívül is formába tartsuk lovunkat.

  1. Oltások

Szinte minden lovat féregteleníteni kell ősszel. Ebben az időszakban kell megkapják az oltásokat a következő betegségek ellen is: tetanus, Nyugat-Nilusi vírus, lóinfluenza és egyebek. Ezenkívül évente egyszer meg kell kapják a veszettség elleni oltást is.

A fotó és a hír forrása: Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *