Abbatis Villa Lovasközpont, Szászapátfalva, Szeben megye

Követve Károly herceg példáját, ajánljuk, hogy töltse szabadságát Erdély szép falvaiban, ahol megtalálja a csendet, a hűvös, jó levegőt, a jó ételt és a vendégszerető embereket. Telefon- és internetjel hiányában, lóra vagy biciklire ülve elbűvölő helyek érhetők el. Vannak tájak, amelyeket méltán dicsér a brit korona örököse.

Az Abbatis Villa egy lovasközpont Szászapátfalván, Szeben megyében, egy régi szász falu Erdély szívében, erődtemplomok és évszázados erdők térségében.

Az Abbatis Villa Lovasközpontban kínálunk egyéni lovaglóleckéket, lovastúrákat és lovaskocsis sétákat. Az egyéni lovaglóleckék ára kezdőknek és haladóknak, lovardában és a szabadban 50 lejtől kezdődik. Lovaink lipicaiak és sportlovak, a legmagasabb elvárások szerint képzettek és gondozottak. Bérletet is ajánlunk 10 leckével, amelynek ára 390 lejtől kezdődik, és amely barátokkal, családtagokkal közösen is használható. Kérésre díjlovagló és díjugrató leckéket is tartunk.  

Fontos:

  • kötelező a védősisak használata, ezt tartalmazza az ár;
  • kérésre biztosítunk védőmellényt is;
  • kérjük, viseljenek hosszú nadrágot és csukott cipőt;
  • egy engedélyezett edző irányít minden lovas tevékenységet;
  • a kezdő lovasoknak legkevesebb két órát tartunk a lovardában mielőtt kivisszük a szabadba.

Ha érdekelt lovas sétában, a következő útvonalakat választhatja: A bor útja, A legendák útja, A szászok útja, Királyi út, Zöld út és Hortobágy túra. Mindenik útvonal 15-20 km és megközelítőleg kilenc órát tart: öt-hat óra lovaglás, egy háromórás ebédszünet és kulturális program (az erődtemplomok meglátogatása vagy helyi termékek kóstolása).

Ruházat és felszerelés

Kötelező a védősisak használata, és ajánlott a kesztyű viselése – mindeniket ingyen ajánljuk.

Kérjük, viseljenek megfelelő ruházatot: lovaglócsizmát vagy bakancsot, lábszárvédőt és hosszú nadrágot – nem ajánljuk, hogy farmernadrágot viseljenek, ha nincsenek megszokva az abban való lovaglással, mert zavaró lehet. Esőzés idején ajánljuk az esőkabát és nadrág viselését, nyáron pedig használjanak napvédőkrémet.  

Lovagló készségek

Túrázni azokat a résztvevőket fogadjuk, akik képesek irányítani a lovat legalább lépésben és ügetésben.

Legyen szó egy rövis sétáról a faluban, egy látogatásról a hagyományos téglavetőknél, a szénégetőknél, az esztenán vagy a szomszéd faluban, a hintó egy kényelmesebb megoldás azoknak, akik nem lovagolnak vagy szünetet szeretnének tartani a hosszú lovastúrák közben. Bono és Bea, a lipicai párosunk húzza a hintót, és csodálatosan viselkednek lépésben és ügetésben egyaránt. A hintó elbír öt személyt és a kocsist. A csoport nagyságától függően, egy-két gyerek is csatlakozhat.

Az istálló új építmény, 2015-ben épült, figyelembe véve a szász lovardák jellegzetességét és stílusát. Rendelkezünk két 14,5 nm-es box-val és kilenc 10 nm-es box-val automata itatóval és különálló lefolyókkal, a padló pedig speciális, a lovaknak kifejlesztett 5 cm-es gumiszőnyeg. Minden boxnak külön ablaka van. Az istállónak van szellőztető rendszere és a sportlovaknak kifejlesztett napelemmel ellátott.

Igényes istállónk felszerelését szíjgyártó és nyeregkészítő elégíti ki. Minden felszerelés (nyereg, hám, kengyel) új, természetesen cserzett bőrből készült, minden lóra méret szerint.

Építettünk egy panziót is a lovarda stílusában, figyelembe véve a helyi építészet sajátosságait a szögektől és a tető magasságától kezdve az anyagok és építkezési technikák alkalmazásáig. Mind a négy szoba rendelkezik külön fürdőszobával és központi fűtéssel.

S mivel azt szeretnénk, hogy nálunk otthon érezze magát, ebédelni is meghívjuk: galuskalevest, borjúpörköltet, desszertet és a legfinobb házikenyeret ajánljuk a Hortobágyról, mindezt a falusi asszonyok által készítve és felszolgálva.

Mivel számunkra a biztonság az elsődleges, minden lovaglóleckéhez és lovastúrához ajánlunk képzett vezetőt, és ragaszkodunk a kobak, a védőmellény és a kesztyű használatához. Mindezt ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk.

Berendeztünk egy 20x40 m-es fedett lovardát, amelyet a lovas sportoknak megfelelően alakítottunk ki kvarchomokkal kevert geotextil talajjal. Így tökéletes helyszíne lett a díjlovagló és a díjugrató edzéseknek.

A környezetre is vigyázunk, a faluban egyedüliként rendelkezünk víztisztító berendezéssel, szelektíven gyűjtjük a szemetet és erre biztatjuk a falu lakosságát is. A jövőben pedig zöldenergiát felhasználó berendezést szeretnénk felszerelni.

Kapcsolat:

Helyszín: Szászapátfalva 27. szám, Bürkös község, Szeben megye

Telefon: 0735.334.500

Email: contact@villa-abbatis.ro

Facebook: https://www.facebook.com/VillaAbbatis/

Képek forrása: Villa Abbatis Equestrian Center

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *