Lovaglás az Otthon Bukovinában Panziónál, Gura Humorului, Szucsáva megye

Az Otthon Bukovinában Panziót Gura Humorului közelében találjuk, alig öt percnyi távra a város központjától. A turisztikai farm egy 5 ha területen fekvő igazi zöld oázis a Moldva folyó jobb partján, a Nagy-Obcsina és az Esztena-Hegység között. A farmra a Capu Câmpului felé vezető úton jutunk el, amely egy közép- és kelet-szucseávai község, Gura Humoruluitól 12, és Szucsáva városától 40 km-re.

A farm agroturisztikai panzióját 2009-ben építették, idilli szépsége az erdő közepében azt az benyomást kelti, mintha egy csodás filmbeli helyszínen járnánk. A száz férőhelyes, rusztikus bukovinai stílusban kialakított vendéglőjének bioételei mind a farmról származnak. Kültéri pavilonja, gyerekeknek kialakított tágas játszótere, belső udvari parkolója, és a vendéglőből nyíló  terasza egy felejthetetlen vakáció eltöltésére csábítanak.

A farm haszonállatai mellett lipicai lovakat és pónikat is tart, akikhez leginkább a hobbi lovasok látogatnak el.  Azoknak is, akik nem tudnak lovagolni, ezek a csodás állatok maradandó élményeket szereznek. Az igényesen felépített lóistálló és a lipicai lovak ápoltsága sok midnent elárul a farm tulajdonosáról. A házigazda, Boca Ioan a lipicai lovak igazi szerelmese. Lovas állományába hat nagyló és két csikó tartozik.  2010-ben saját farmján szervezett házi színtű fogathajtó és favontató versenyt. Lipicai lovai a kökösi Bartha Robert Farm házi fogathajtó versenyeinek gyakori résztvevői.

Azok számára, akik szeretnék a lovaglás alapjait elsajátítani, egy kültéri lovas pálya áll rendelkezésükre. A haladó lovasoknak tereplovaglásokat szerveznek Capu Câmpului környékére. A panzió lovas iskolák szervezését is vállalja, amelyhez lovas oktatót biztosít.

A pompás ízű parasztos ételek, a tábortűz mellett töltött folklór estek, ahol eredeti bukovinai népdalok csendülnek fel, a farm állatai és csodaszép lovai, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Bukovina itt teljes lényében otthon legyen.

Szolgáltatások
Félórás lovas lecke karámban                          30.00 lej/fő (25.00 lej bérlettel)
Félórás póni lovas lecke karámban                  30.00 lej/fő (25.00 lej bérlettel)
Lovas kocsizás                                                20.00lej/

Kapcsolat
Otthon Bukovinában Agroturiszikai Panzió, Gura Humorului, Szucsáva megye

Ioan Boca
Telefon:
0745271611/0744638922
E-mail:
bucovinahome@yahoo.com
Panorama 3 D:
http://www.info3d.ro/pensiunea-acasa-in-bucovina-suceava.html

Kepek forrása:  Equitana team és Otthon Bukovinában Agroturiszikai Panzió

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *