Transilvania Lovasklub, Șelimbăr, Szeben megye

Csupán 6 km-re Szebentől, Vâlcea-Brassó irányába, a 2014-es évben nyitotta meg kapuit a lovasközpont minden lókedvelő részére. A klub területén található egy 726 m²-es istálló, 41 felszerelt box, 2 belső tér a lovak tisztítására, valamint 2 külső tér is tisztításra, meleg vízzel és szárítóval ellátva. A fedett karám egy 25*60 méteres területen fekszik, amely gumibetétekkel készült, homok és textil behelyezésekkel. Ezenkívül még van 2 kültéri karám, egyik 8000 m² (füves) és a másik 3600 m² (homok). A 150 m²-es földszinten található külön hely a lószerszámoknak, öltöző a lovasoknak és mosdók.  

A Transilvania Lovasklub saját takarmánytárolóval rendelkezik, mely 150 tonna szárított takarmány raktározására alkalmas, 3 silóval, összesen 36 tonna gabona raktározására és raktárral a gépek számára.

Lovas tevékenységeink nem csak gyerekenek szólnak, hanem a felnőtteknek is, függetlenül attól, hogy hobby vagy profi szinten szeretnének lovagolni.

Szervezünk bevezető oktatást (ló tisztítása, munka a lóval, lovas oktatás futószáron lépésről lépésre, ügetés, vágta, szabadfoglalkozás, ügetés, vágta), haladók oktatása (ügetés, vágta, vágta a szabadban, ugratás, képzési elemek), valamint bevezető szabadidős tanfolyamokat (lépés, ügetés futószáron), kirándulások a természetben, erdőben vagy mezőn, esetleg mindkettőn.

A szabadidős programok és a kirándulások a természetbe 30 perctől akár 4 órát is tarthanak, útvonaltól függően.

A 30-60 perces séták a kezdő felnőtteknek és gyerekeknek szólnak, és őket mindig kíséri gyalog egy oktató. A 60 percnél hosszabb kirándulásokon is van kísérőoktató, de már lovon jönnek ők is, mivel lépésben és ügetésben haladnak, ehhez szükséges a lovaglás alapjainak ismerete (a ló megállítása és megfordulás, ügetés). Az alapokat könnyen el lehet sajátítani akár oktatásban vagy egy 30 perces szabadidős tevékenység alkalmával.

Kapcsolat

Cím: Parcul industrial Șelimbăr, DN1 km301+100, Șelimbăr, Szeben megye

Telefon: 0743872000

Email: cae.sibiu@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/clubecvestru/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *