Újdonság: Royal Horse lótáp

A Royal Horse vállalkozást 1970-ben alapították  azzal a céllal, hogy másképp táplálják a lovakat, egy másfajta táplálkozási formát ismertessenek meg a megszokotthoz képest. A szinte 50 év tapasztalatnak köszönhetően a lóeledel gyártásban, mára a Royal Horse a világ piacvezető márkája. A tápokat Franciaországban, Brazíliában, Mexikóban és Spanyolországban gyártják és forgalmazzák. Ennek köszönhetően a táp több európai országban is megtalálható, a Közel-Keleten és Afrikában.

A Royal Horse a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges tápokat gyárt, melyet állatorvosok és lónutricionisták fejlesztettek ki. Az elsődleges cél, hogy garantálja a legjobb teljesítményt, függetlenül attól, hogy hobby lóról, versenylóról vagy csődőrről van szó.

A lótápok piacán miért a Royal Horse a piacvezető? Ez számos táplálkozási innovációnak köszönhető, valamint az aktív összetevőknek és a gondosan válogatott nyersanyagoknak, melyek kielégítik a lovak igényét függetlenül attól, hogy mekkora fizikai terhelésnek van kitéve. A lótáp tartalmaz:

- M.O.S. (manan oligoszaharidok) - a bélflóra bioregulátorként kiválasztott élesztősejtek falából kivont szénhidrátok védik a ló emésztőrendszerét és erősítik az immunitást a vérben lévő antitestek stimulálásával.

- L-karnitin - lizinből és metioninból származó bioszintézisvegyület, amely a testmozgáshoz nélkülözhetetlen tápanyag, amely serkenti a zsírból származó vegyületek felhasználását.

- kiváló minőségű fehérje - A fehérjék a ló súlyának 20% -át képviselik. Folyamatosan lebomlik, így a napi asszimilálódó fehérje mennyisége és minősége nagyon fontos. A magas minőségű fehérje biztosítása érdekében a Royal Horse termékek teljes sora aminosavakkal, például lizinnel, metioninnal és ciszteinnel gazdagítottak.

- A tökéletes ionegyensúly a kationok anionos egyensúlyának köszönhető. Fontos fogalom az ionegyensúly, nevezetesen a különböző elektrolitok (nátrium, kálium, klorid, kalcium, magnézium, foszfor stb.) és a test víztartalma közötti egyensúly. A táplálkozás ionos egyensúlya fontos az izmoknál, mert erőkifejtés közben az egyensúlyt az izzadás (hiperionos izzadás) és az azt kísérő tejsav termelése felborítsa. Megszakított ionegyensúly esetén a ló szívverése megnő, ami a nehezíti az erőkifejtés utáni  felépülést. A Royal Horse lótáp anionos kationegyensúlya csökkenti a tejsav hatását az ionos veszteségek gyors kompenzálásával, ezzel egyidejűleg elősegítve a ló ellenállását és felépülését.

A Royal Horse együttműködik a világ legjobb kutatócsoportjaival a ló táplálkozás terén, mint például a DIJON Agrosup francia iskola, a Saumur Nemzeti Lovaglási Iskola, a Sao Paolo Állatorvosi Iskola és az EquiTest lófiziológiai Intézet.

Jelen pillanatban az Equitana üzletében megvásárolható a S250 müzli – táp a mindennapi táplálásra és a H250 müzli – táp a versenylovaknak.

Fotó forrás: Internet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *