Villa Abbatis Equestrian Center, Apoș, județul Sibiu

Urmând exemplul prințului Charles, vă propunem o vacanță în frumoasele sate din Transilvania, unde veți găsi liniște, răcoare, mâncare bună și oameni extrem de primitori. Fară semnal la telefon sau internet, pe cal sau pe bicicletă, puteți ajunge în plimbare în locuri încântătoare. Sunt peisajele pe care moștenitorul coroanei britanice le laudă atât. Pe bună dreptate!

Villa Abbatis este un centru de echitație situat în Apoș, județul Sibiu, un vechi sat săsesc din inima Transilvaniei, într-o zonă cu biserici fortificate și păduri seculare din podișul Hârtibaciului.

La Villa Abbatis Equestrian Center oferim lecții individuale de echitație, tururi călăre şi plimbări cu trăsura. Lecţiile individuale de echitaţie  pentru începători și avansați, în manej și în natură, încep de la 50 de lei. Caii noștri sunt lipițani și cai de sport, antrenați și îngrijiți la cele mai înalte standarde. Putem încheia și abonamente de câte 10 lecții cu tarife care pornesc de la 390 de lei și pe care le puteți chiar împărți cu un prieten sau cu un membru al familiei. La cerere oferim și lecții de dresaj și sărituri peste obstacole.

Important:

  • casca de protecție este obigatorie și este inclusă în preț;
  • la cerere oferim și vestă de protecție;
  • vă rugăm să purtați pantaloni lungi și încălțăminte închisă;
  • un instructor autorizat va coordona toate activitățile de echitație;
  • călăreții începători vor lua cel puțin două lecții în manej înaine de a alege o plimbare călare în natură.

Dacă sunteţi interesaţi de tururi călare puteţi alege următoarele rute: Drumul vinului, Drumul legendelor, Drumul saşilor, Drumul regal, Drumul verde şi Turul Hârtibaciului. Fiecare traseu are 15-20 km și durează aproximativ nouă ore: cinci-șase ore călare, cu o pauză de trei ore pentru prânz și o experiență culturală (vizite la biserici fortificate sau degustări de produse locale).

Îmbrăcăminte și echipament

Casca de protecție este obligatorie, iar mănușile sunt recomandate – pe toate vi le oferim gratis. Vă rugăm să purtați încălțăminte adecvată: cizme de călărie sau ghete și jambiere și pantaloni lungi – nu vă sfătuim să purtați jeans dacă nu sunteți obișnuiți să călăriți în felul acesta, pentru că vă pot jena. În caz de ploaie, vă recomandăm pelerină și pantaloni, iar pe timpul verii cremă cu protecție solară.

Abilități de călărie

Cerem tuturor participanților la tururi să fie capabili să controleze calul la pas și la trap, cel puțin.

Fie că alegeți o plimbare scurtă prin sat, fie că vreți să faceți o vizită la țiglăria tradițională, la cărbunari, la stână sau chiar în satul vecin, trăsura poate fi o alternativă comodă pentru aceia dintre dvs. care nu călăresc sau care vor să facă o pauză între tururile lungi în șa. Bono și Bea, pereche noastră de lipițani care trage atelajul, se comportă admirabil atât la pas, cât și la trap.Trăsura poate transporta cinci persoane și vizitiul. În funcție de mărimea grupului, pot fi incluși și unul-doi copii.

Grajdul este o construcție nouă, ridicată în 2015, respectând tipicul și înfățișarea grajdurilor săsești. Dispunem de două boxe de 14.5 mp și nouă boxe de 10 mp dotate cu adăpători automate și scurgeri individuale, iar pardoseala constă într-un covor cauciucat special pentru cabaline, de 5 cm grosime. Fiecare boxă are geam propriu. Grajdul are și sistem de ventilație și un solar ecvin special conceput pentru lucrul cu caii de sport.

Șelăria este proiectată pentru a deservi nevoile cochetului nostru grajd. Toate echipamentele (șei, frâie, hamuri) sunt noi, din piele tăbăcită ecologic și pe măsura fiecărui cal în parte.

Am construit o pensiune în același stil cu grajdul, respectând întru totul arhitectura locală, de la unghiurile și înălțimea acoperișului, până la materialele și metodele de construcție folosite. Toate cele patru camere au baie proprie și încălzire centrală.

Și pentru că vrem să vă simțiți la noi ca acasă, vă invităm și la masă: supă cu găluște, tocăniță de vițel, lichie cu prune sau cu smântână și cea mai bună pâine de casă de pe valea Hârtibaciului. Toate pregătite și servite de gospodine din sat.

Pentru că siguranța este prioritatea noastră, oferim un instructor calificat la fiecare lecție sau tur în natură și insistăm pe obligativitatea purtării tocii, a vestei de protecție și a mănușilor. Pe toate acestea le oferim gratuit.

În exterior am amenajat un manej descoperit de 20x40m, cu suprafață profesională dedicată sportului ecvin: nisip silicat amestecat cu geotexil. Este un loc ideal pentru desfășurarea lecțiilor și antrenamentelor de dresaj și pentru săriturile peste obstacole.

Avem grijă de mediul înconjurător, așa că avem singura stație de epurare din sat, reciclăm deșeurile și îi încurajăm și pe săteni să facă la fel. În viitor vrem să găsim soluții pentru funcționarea centrului folosind energie verde.

Contact:

Locaţie: sat Apoș, nr. 27, comuna Bârghiș, jud. Sibiu

Telefon:  0735.334.500

Email: contact@villa-abbatis.ro

Facebook: https://www.facebook.com/VillaAbbatis/

Sursa foto: Villa Abbatis Equestrian Center

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *