Centrul de echitaţie al contelui Kálnoky, Valea Crişului, judeţul Covasna

Centrul de echitaţie al contelui Kálnoky, Valea Crişului, judeţul Covasna

sâmbătă, 5 aprilie 2014 13:40:27 Europe/Bucharest

Centrul de echitaţie al contelui Kálnoky se află în Valea Crişului, la 7 km de Sfântu Gheorghe în vecinătatea castelului Kálnoky. Familia Kálnoky întoarsă din exil de mai bine de un deceniu încercă revitalizarea culturii ecvestre din Secuime, care a jucat un rol important în viaţa familiei de nobili, timp de mai multe secole. Kálnoky Antal a fost fondatorul primului regiment de husari, care a devenit cunoscut sub numele de Regimentul lui Kálnoky. Un alt personaj celebru, care a fost, de asemenea, descendent al familiei Kálnoky, este Kálnoky Hugó, unul dintre cei mai mari călăreți ai Monarhiei.

Centrul de echitaţie Kálnoky dispune de 30 de cai. În timpul vizitei noastre am fost însoţiţi de contesa Kálnoky Anna, care ne-a explicat importanţa proximităţii grajdului de castel. La aceea vreme, calul a fost considerat ca şi membru al familiei şi întotdeauna a fost ţinut aproape de casă pentru a monitoriza starea lui de sănătate.

În apropierea grajdului, pe o păşune largă ne întâmpină caii centrului, printe care găsim rase de Shagya arab, Lipiţan, Hutul, Semigreu românesc din Bucovina şi ponei Shetland. Contesa, de altfel medic veterinar, ştie că sănătatea calului constă în mişcarea animalului, şi consideră un lucru esenţial pentru cai, mişcarea lor de zi cu zi în aer liber.

În viaţa familiei Kálnoky tradiţia cailor şi a activităţilor ecvestre trăieşte mai departe, iar prin aceste activităţi vor să contribuie la revitalizarea culturii ecvestre din Transilvania. După opinia contesei călăritul este constituit dintr-un sistem complex de semnale între cal şi călăreţ, care trebuie învăţat şi practicat în continuu. Ea personal s-a convins de acest lucru atunci când a început să înveţe copiii săi să călărească, astfel şi ea a reînceput călăritul. Din această idee s-a născut înfiinţarea şcolii ecvestre la proprietatea Kálnoky din Valea Crişului.

„Fără credinţă şi valori morale nu poţi să realizezi lucruri durabile” - spune Contesa Kálnoky. Deşi au întâmpinat numeroase dificultăţi de-a lungul anilor, ea este de părere că omul necesită în toate circumstanţele entuziasmul unui copil, care dă puterea de a trece peste obstacole şi dezamăgiri. În plus consideră că ar trebui oferită fiecărui copil şansa de învăţa să călărească, deoarece calul în afară de îngrijire ne dă o lecţie foarte mare despre umilinţă.

La centrul ecvestru Kálnoky a început să crească o generaţie tânără cu abilităţi excelente pentru competiţii. Şcoala de echitaţie organizează cursuri de formare cu antrenori din ţară şi din străinătate. Centrul dispune de un manej în aer liber (75 x 35 m) şi un manej interior de 12 x 45 metri. În activităţile zilnice sunt incluse lecţii de călărie, călărie cu ponei, precum şi turele de trei şi şase zile.

Vara sunt organizate tabere ecvestre cu max. 15 copii. Pe lângă echitaţie, copiii sunt introduşi într-o varietate de ocupaţii creative şi de dezvoltare, calul fiind subiectul principal al acestor activităţi.

Servicii

Lecţii de călărie pentru adulţi, 30 min.                         60.00 lei/pers

Lecţie de călărie pentru copii                                      50.00 lei/pers

Călărie cu ponei (sub 5 ani), 15 min.                           25.00 lei/copil

Echitaţie de 1,5 ore                                                     120.00 lei/pers

Echitaţie de 1,5 ore  în grup (min. 2 pers)                   90.00 lei/pers

Excursie ecvestră de 1 zi                                           250.00 lei/pers (4 ore călare, cu picnic)                                  

Excursie ecvestră 2 zile                                              750.00 lei/pers

Excursie ecvestră 3 zile                                              1300.00 lei/pers

Contact: Centrul de echitaţie al Contelui Kálnoky, Valea Crişului5/A, jud. Covasna

Harmati Viola

Telefon: 0742202586

Facebook: https://www.facebook.com/grofkalnoky.lovardakorospatak?fref=ts

Sursa pozelor: Kálnoky Lovarda şi Equitana

Postat în CENTRE DE ECHITATIE De:
"Blugento" Admin
Distribuie: