Centrul de echitaţie şi Pensiunea Cai de Vis este situată în satul Vârful Câmpului, la 25 km distanţă de Botoşani şi la 24 km de Suceava. Centrul este o adevărată bijuterie, într-o zonă foarte pitorescă, la poalele pădurii, unde proprietarul terenului, Vlad Iftimie, pasionat de cai şi natură a realizat un vis îndrăgit din copilărie: o herghelie de cai pe locul unde au trăit cândva şi străbunicii săi. Satul este de altfel renumit, locuitorii fiind urmaşi ai voievodului Bogdan, întemeietorul Moldovei.
Moşia imensă a centrului, de 60 de hectare de teren şi pădure, găzduieşte 200 de capre şi 20 de vaci pentru producerea mâncărurilor BIO. Este un loc ideal pentru creşterea cailor şi producerea furajelor pentru hrana acestora. Proiectul de familie a fost executat cu multă muncă, perseverenţă dând naştere grajdurilor pentru cai, manejului exterior, locurilor de păşunat, casei pentru administrator şi unei fermecătoare pensiuni, construită în stil de conac boieresc.
“Suntem de-ai locului de la început, când am cărat primii saci de materiale pentru construcţia moşiei şi am văzut cum sub ochii noştri se ridică o construcție care, în scurt timp, a devenit a doua casă. Astăzi, nu ne putem imagina viaţa fără tanti Lili, Sheik, celebrul Vlăduț, bunătățile de la micul dejun sau cântările cu ecou până noaptea târziu. Oricine ne-a trecut pragul s-a încumetat să revină cu drag ori de câte ori a putut. Ce să-i faci? Aşa e când te îndrăgostești cu patos de un loc și de ai lui oameni.” ne-a relatat cu bucurie gazda centrului.
Centrul de echitaţie Cai de vis are în prezent 11 cai printre care găsim rase ca shagya arab, cal de sport românesc, cal de sport unguresc şi lipiţan. Cele mai importante activităţi ale centrului sunt echitaţia de agrement, precum şi participarea la concursuri şi competiţii organizate în ţară.
Majoritatea clienţilor centrului vin din Suceava, Botoşani şi din aşezările apropriate, iar principalul motiv pentru care vin sunt caii, fapt pentru care în preţul cazării este inclusă o oră de echitaţie, ne-a povestit Dan Spătariu, administratorul centrului. În 2012 centrul Cai de Vis a participat la Cupa Napoca Sport Horse cu sportivul Dănuţ Teşcu, care a câştigat locul 1 alături de doi dintre cei mai iubiţi cai de la moşie: Şeic, pursânge arab, şi Letiţia, cal de sport românesc. Conform d-lui Spătariu în planurile de viitor ale centrului sunt incluse: Construirea unui manej acoperit, precum şi înfiinţarea unui club ecvestru.
De la fermă se pot face plimbări călare pe marginea pădurii seculare până la Mănăstirea Gorovei (10 km). Tot la câţiva paşi se află şi alte bogăţii ale Nordului Moldovei care trebuie vizitate: Ipoteşti şi Lacul Eminescu (20 km , 15 km - traseu călare), Cetatea de Scaun a Sucevei (25 km), Mănăstirile Agapia, Suceviţa, Putna, Voroneţ (50-60 km).
Pe lângă lecţiile de călărie şi plimbările călare, centrul organizează şi tabere ecvestre pentru copii, cu durata de o săptămână, începând din luna iulie până în august.
Relaxarea, voia și gândurile bune, aerul sănătos, bucuriile de zi cu zi, toate acestea ne primesc la centrul de echitaţie Cai de Vis și ne conving că fericirea merită descoperită la pas, nu numai în galop.
Servicii
Lecţie de călărie, 60 min 50.00 lei/pers
Traseu de 2 ore 120.00 lei/pers
Abonament de 12 sesiune (10 + 2 Gratuite) 600.00 lei/pers
Contact
Centrul de echitaţie Cai de Vis, Vârful Câmpului, județul Botoşani (20 km de la Suceava, în direcția Dorohoi)
Dan Spătariu
Telefon: 0 741 414 414
Website: www.caidevis.ro
Facebook: cai de vis