Pregătirea calului de concurs

Pregătirea calului de concurs

luni, 9 mai 2016 03:01:45 Europe/Bucharest

Partea a IV-a: Documente necesare unui cal pentru a fi admis la concurs şi pentru a circula în legalitate

În concordanță cu noua legislație, caii de sport, pentru a nu avea restricții de deplasare, trebuie sa aibă trei prelevări de sânge pe an pentru anemie infecțioasă ecvină (A.I.E) și să fie imunizați de două ori pe an cu vaccinul Anticărbunos, cel pentru Influenţă Ecvină și pentruTetanos.

În procesul de programare a testării ecvideelor de sport prevăzute la art. 3 al Dec. CE 346/2010/UE, trebuie luat în considerare faptul că ecvideele prevăzute la lit. b) a art. 3 al Dec. CE 346/2010/UE trebuie să aibă un test Coggins cu rezultate negative la un interval cuprins între 90-180 zile înainte de data deplasării. Pentru a îndeplini aceste condiții pe tot parcursul anului, toate ecvideele din exploatația respectivă (atât cele care fac obiectul mișcării, cât şi cele care rămân în exploatație) trebuie testate la un interval de 3 luni.

Pașaportul – trebuie să aibă parafa medicului curant în dreptul fiecărei vaccinări și de asemeni, la pagina testelor de laborator nu trebuie să lipsească semnătura și parafa acestuia.

Este recomandat ca înainte de organizarea oricărei deplasări să discutați cu medicul de concurs pentru a vă asigura că ați îndeplinit toate cerințele pe care baza sportivă organizatoare le are.

De asemeni înainte cu o zi înaintea deplasării să cereți medicului curant să vă facă o consultație, amănunțită, a fiecărui cal care urmează să participe la concurs.

Dr. Ştefan Răileanu
Cercetător ştiinţific gr. III în cadrul
Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării – Tulcea

Postat în Stiri Equitana Stiri De:
"Blugento" Admin
Distribuie: